Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=124773
MOB:2017/1
Szerzők:Fekete Krisztina
Tárgyszavak:MUNKA; EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS; TÁPLÁLKOZÁS
Folyóirat:Egészségfejlesztés - 2016. 57. évf. 4. sz.
[https://ojs.mtak.hu/index.php/egfejl/index]


  "Egészség-konyha" : munkahelyi egészségfejlesztési programelem a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézetben / Fekete Krisztina
  Bibliogr.: p. 37. - Abstr. hun., eng.
  In: Egészségfejlesztés. - ISSN 1786-2434, eISSN 2498-6666. - 2016. 57. évf. 4. sz., p. 29-37. : ill.


A munkahelyi egészségfejlesztés egy olyan folyamatos, tervezett tevékenység, amelynek során egészségesebbé alakulnak a munka- és életkörülmények, illetve a munkavállalók megtanulják, hogyan vegyenek részt saját egészségük fejlesztésében, szemléletük formálódik. Elsődleges cél a munkavállalók fizikai, szellemi és szociális közérzetének javítása-fejlesztése, az elkerülhető megbetegedések és balesetek megelőzése munkahelyi egészségfejlesztési programok formájában, a döntéshozók és a munkavállalók aktív részvételére alapozva. A Nemzeti Egészségfejlesztési Intézetben 2016 őszén több, egymásra épülő egészségfejlesztési programelem valósult meg, illetve valósul meg a mai napig. Ennek egyike, az intézetben dolgozó dietetikus által vezetett "Egészség-konyha". Ez a program az egészséges táplálkozás ismereteinek átadására fókuszál, ötvözve a rövid hiteles szakmai tájékoztatást az ételkészítési bemutatóval és kóstoltatással, a kollégák aktív bevonása mellett.